Kurser i Parelli Natural Horsemanship på Ed Sjögård 2017!

22-23 april och 16-17 september

Kurser med Karin Malmberg-Pettersson *** Parelli instruktör!

Vi kommer ha två fristående kurser men med gemensamt tema här under året. Undervisar gör Karin Malmberg-Pettersson *** Parelli instruktör! Tanken är att du ska kunna välja att anmäla dig till en eller båda kurserna. Det kommer finnas en gemensam röd tråd men det går bra att bara delta på en kurs för den som vill. Karin skriver såhär om undervisningen:

Success by Connection –Parelli Natural Horsemanship-Clinic
för Karin Malmberg-Pettersson 3-star Parelli Instructor

Mål: – Success by getting mentally, emotional and physical connected to your horse!
Jag vill ge dig som deltagare nya insikter om hur vi med lätthet kan nå våra mål när vi sätter mental och emotionell kontakt överst på prioriteringslistan i samvaron med våra hästar. Jag delar med mig av erfarenheter från 30+ år som hästägare och av hästkunskap från Parelli Natural Horsemanship-programmet. Jag kommer förmedla filosofi, teori, simuleringar och praktiska övningar som kommer hjälpa dig framåt i ditt hästliv – informationen du får här är användbar i alla häst-situationer. Jag kommer ge verktyg för ”Set it up for Success” , hur du bättre ska kunna ta beslut för dig och din häst, så att ni båda känner er lyckade efter varje pass och kan utvecklas positivt varje stund tillsammans.
 

För mer info om Karin och hennes arbete, kolla in hemsidan:
www.two-t.se

Temat för kurserna är Jumping Naturally!

Dessa kurser tittar på och fördjupar sig i Horse-behaivour-delen av hoppning. Det finns inga krav på att du ska hoppa varken högt eller snabbt. Målet är att du ska lära dig se vad som är ett bra utgångsläge för just dig och din häst samt hur du kan bygga förtroende och mod att ta dig framåt därifrån.  Förtroende, självförtroende samt mental- och känslomässig balans ger kontroll över gas och broms - i både dig och din häst! Därifrån kan du sen göra hoppningen (eller andra utmaningar) till en lek som motiverar både dig och din häst.
Under kurserna kommer vi lägga till olika fokuspunkter efter era önskemål och behov tex:
Power of Patterns/Purpose = Impulsion
Carrotstick riding
Liberty-session
Zone 4/5-driving

Vårkurs 22-23 april:
Här fokuserar vi på träningen från marken samt förtroende, självförtroende och samspel. Vi försöker hitta och definiera vår utgångspunkt samt våra kortsiktiga och långsiktiga mål när det kommer till hästhantering, ridning och hoppning. Det spelar ingen roll om målet är att kunna kliva över en pinne i skogen eller tävla i världscupen. Oavsett vart du vill komma med din häst försöker vi hjälpa dig att ta steg som leder ditåt! Vi kommer träna både från marken och rida men mest fokus kommer läggas på träningen från marken.

Höstkurs 16-17 september:
Under höstkursen strävar vi efter att ta oss ännu närmre våra personliga och mer långsiktiga mål. Vi fokuserar mer på ridningen och utmanar oss själva och våra hästar lite mer samtidigt som vi lägger största vikt på att behålla vår mentala, känslomässiga och fysiska balans och kontakt!

Priser
Deltagare med häst:
3700kr/person och kurs. Mat och boende för dig samt hage eller box för din häst ingår.
Eller 6400kr sammanlagt om du anmäler dig till och betalar för båda kurserna samtidigt!
Deltagare utan häst:
1500kr/person och kurs. Mat och boende ingår.
Eller 2700kr sammanlagt om du anmäler dig till och betalar för båda kurserna samtidigt!

Vill du delta men har ingen egen häst eller har du svårt att få med dig din häst? Inga problem, här finns några stabila och parelli-tränade hästar som gärna vill vara din partner under kursen! 

Anmälan
Har du frågor, funderingar eller vill du anmäla dig? Kontakta Frida via mail: frida@edsjogard.se eller telefon: 076-134 17 31

..How to Set YOU up for Success and …How to Set YOUR Horse up for Success!