Ridläger sommaren 2019!

16-20 juni

Läger med temat "känsla för hästar"

Ålder: från 12 år. För tonåringar och unga vuxna!
Nivå: från +++
Pris: 4600:- inklusive 1000 kr i anmälningsavgift

Ridläger för dig som är minst 12 år och har god erfarenhet av NH sedan tidigare. Här drar vi upp nivån och strävar efter personlig utveckling. Det blir ett läger som utöver lek, bad och god mat innehåller massor av träning som fokuserar på att höja varje individ (både tvåbenta och fyrbenta) och hjälpa er att komma till nästa nivå i er horsemanship. Max 12 deltagare. Sista anmälningsdag 16 maj.

24-26 juni

Läger med temat "NH och medveten ridning"

Ålder: Från ca 12 år. För ungdomar och unga vuxna!
Nivå: från ++ och uppåt!
Pris: 2850:- inklusive 1000 kr i anmälningsavgift

Ridläger för dig som är ca 10-18 år, i första hand har egen häst och vill skapa en bättre relation, kommunikation och härlig känsla med din häst oavsett disciplin. Lägret kan även passa dig som har ridit ett tag men är nyfiken på NH, både i markträning och ridning även om du inte har någon egen häst. På det här lägret får du bland annat lära dig att rida mer balanserat med mer känsla och mjukare kommunikation som lägger grunden till en bättre prestation. Du får även lära dig användbara markövningar som stärker relationen och kommunikationen med din häst. Vi kommer prata om hur hästar känner, tänker, agerar och leker! Utöver detta utlovas bad, lek, god mat och massa roligheter! Max 12 deltagare. Sista anmälningsdag 16 maj.

29-30 juni

Mini-läger för alla åldrar

Ålder: Både barn (från ca 7 år) och vuxna, varför inte barn och förälder?
Nivå: från +
Pris: 1900:- /person inklusive 500kr i anmälningsavgift
        3500:-/två personer från samma familj inklusive 1000kr i anmälningsavgift

Nu testar vi något nytt, ett mini-läger för alla åldrar med en övernattning. Lägret passar framförallt dig som: 
- är nyfiken nybörjare i Naturlig Ridning och Hästhantering
- inte ridit så länge men gärna vill åka på ridläger 
- har ridit ett tag men vill lära dig grunderna i NH
- har barn som rider och vill ha en mysig upplevelse tillsammans med ditt barn
Ridlägret pågår i två dagar med en övernattning. Vi kommer prata om grundläggande hästpsykologi, lära oss hantera hästar från marken på ett säkert och roligt sätt, rida lite och kanske även köra häst och vagn?? God mat, bad och andra lägerleker utlovas såklart också! :-)
Max 12 deltagare. Sista anmälningsdag 16 maj!

Nivåbeskrivning

+ Nyfiken nybörjare inom naturlig ridning och hästhantering!
++ Hanterar en trygg häst på ett säkert och medvetet sätt från marken. Kan enklare lekar och NH-övningar. Rider självständigt och säkert utan kontakt på skolad häst i MINST skritt och trav.
+++ Hanterar och leker med en trygg häst på ett säkert, roligt och stimulerande sätt samt börjar kunna lösa enklare problem. Har koll på flertalet lekar och NH-övningar och använder dem i uppvärmning inför ridning osv. Rider självständigt och säkert på skolad häst i alla gångarter utan kontakt.
++++ Hanterar hästar på ett säkert, roligt och stimulerande sätt i längre linor och med fokus på problemlösning och utveckling. Kan flertalet NH lekar och övningar samt har en del strategier för prblemlösning. Rider självstädigt och säkert på skolad häst samt börjar kunna lösa problem och rida yngre eller lite knepigare hästar.
+++++ Hanterar även lite knepigare hästar på ett säkert, roligt och inspirerande sätt både med och utan lina samt löser problem och lär hästen nya färdigheter från marken. Kan många NH lekar och övningar och flera strategier för problemlösning. Anpassar sin träning efter hästens personlighet och utbildningsnivå på ett föredömligt sätt. Rider självständigt i alla gångarter även på en yngre eller knepigare häst och löser problem på ett säkert och självständigt sätt. Kan rida både med och utan kontakt i tyglarna.

Lite mer lägerinfo! OBS, gäller alla läger!

Antalet platser/läger är begränsat till max 12 elever. Vid mindre än 6 anmälda ställs lägret in. Tänk på att åldersgränserna kan vara lite flytande, vi ser hellre att du väljer det läger du känner dig mest hemma på än tittar blint på siffrorna. Kontakta oss om du har funderingar kring det!
Sista anmälningsdag är 16 maj! Anmäl dig i tid, blir lägret fullt är det först till kvarn som gäller.

Undervisning
Undervisningen kommer vara både teoretisk och praktisk och vi kommer träna hästarna både från marken och från hästryggen. Ibland kommer alla träna tillsammans i stor grupp och ibland delar vi upp oss i mindre grupper. Både den teoretiska och den praktiska undervisningen har hästens naturliga beteende som grund och vi lägger stor vikt på samspelet mellan häst och människa. Naturlig ridning och hästhantering passar lika bra oavsett om du rider engelskt eller western. 

Boende
Vi bor och äter tillsammans på vår lägergård som ligger ca 900m från själva gården. Där finns lite olika stora grupprum att sova i samt gott om ytor för att vila, leka, äta, ha teorilektion eller vad ni nu kan tänkas vilja! Ta gärna med dig en cykel så slipper du gå mellan lägergården och gården.

Egen häst eller låna?
Dessa läger riktar sig kanske främst till dig som har egen häst/ponny. Det vore jätteroligt att få vara en del av din och din hästs/ponnys gemensamma utveckling. Har du dock ingen häst finns det ett begränsat antal hästar att tillgå här på gården. Skriv i din anmälan om du önskar låna häst eller har med dig en egen! Det är först till kvarn som gäller även för lånehästar!

Frågor/Anmälan

För att anmäla dig/ditt barn skickar du ett mail till hanna@edsjogard.se skriv i mailet vilket läger du vill anmäla dig till.  Din anmälan är en intresseanmälan och vi skickar då en anmälningsblankett till dig. När du fått anmälningsblanketten har du 10 dagar på dig att fylla i och skicka in den samt betala anmälningsavgifen på 1000 kr för att bekräfta din anmälan. Anmälan är bindande och anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid återbud. Resterande lägeravgift ska betalas in i god tid innan lägrets start.


Vid frågor eller funderingar, kontakta oss så svarar vi så fort vi kan!
frida@edsjogard.se                    hanna@edsjogard.se
076-134 17 31                             073-82 96 389


Företaget har F-skatt och alla priser är inklusive moms.