Ridskola!

En lite speciell ridskola med Naturlig ridning och hästhantering som grund.

vt-2018
Terminstema: Sits och Följsamhet

Vårterminen 2018 startar v. 8 med temat Sits och Följsamhet!

Lektions-schemat för våren ser ut ungefär som i höstas. Jag kommer fortsätta att ha ridskola 3 dagar/vecka + vart tredje lördag för att ha tid att åka ut och undervisa hos andra övriga dagar. Det är fortsatt måndagar, onsdagar och fredagar som gäller för ridskolan + "prova på grupper" och en vux-grupp vart tredje lördag! Så är du nyfiken på riding och NH träning finns det kanske någon plats kvar till dig!

Nytt för i år är att det under Januari och Februari månad kommer ordnas ett antal temadagar! Läs mer om dem längre ner eller under fliken Kurser!

Grupper i vår:

Måndagar: 16,15-17,45 åk 3-6
                    18,15-19,45* från åk 7 (även vux!)
Onsdagar: 16,15-17,45 åk 3-6
                    18,15-19,45* från åk 7 (även vux!)
Fredagar:   15,00-16,30 ca åk 1-4
                    17,00-18,45* från åk 7
Lördagar:    10-11,30** "Prova på" från åk 1
                    12-13,30** "Prova på" för vuxna!
                    15,30-17** Vux-grupp
*för den som vill finns det möjlighet att stanna kvar ca 15 minuter extra efter lektionen och hjälpa till att ta in hästarna. OBS! Endast för sena lektionen och helt frivilligt!
**endast vart tredje lördag, se schema nedan

Schema:

Om du missar någon lektion

Missar du en lektion finns det tyvärr inte möjlighet att rida igen den i annan grupp. Om du däremot missar ett flertal lektioner pga sjukdom eller andra olyckliga omstädigheter kommer det kompenseras med tex en privatlektion. Det är ju dock så att priset för schemalagda lektioner är ganska mycket lägre än priset för enstaka grupplektioner (särskilt med tanke på att de schemalagda lektionern är minst 90 min), du har därför rent ekonomiskt "råd" att missa ganska många lektioner/termin innan du förlorar på att betala terminsavgift.

Privatlektioner/enstaka lektioner

Om du/ni inte kan eller vill rida regelbundet, eller om du/ni vill träna någon gång/månad med er egen eller någon av mina hästar går det boka in enstaka lektioner i naturlig ridning och hästhantering. Mer info finns under filken lektioner

Temadagar!

För den som kanske inte orkar vänta ända till vecka 8 för att få rida och leka med hästar igen, eller för dig med egen häst som vill passa på att träna för mig några dagar under vintern, kommer jag ordna några temadagar här på gården. En temadag blir en heldag med undervisning, både teoretisk och praktisk som följer ett givet tema. Varje temadag startar kl 10 och slutar ca kl 17. Lunch och fika ingår! Du kan välja att anmäla dig till en eller flera temadagar, priset/gång blir lägre om du väljer att anmäla dig till, och betala för, flera temadagar på en gång (se prislistan uppe till höger).

Du kommer att ha möjlighet att anmäla dig till 4 temadagar. Det finns 5, men de första två har i stort sett samma tema, här är tanken att du väljer en av dem, den som passar dig bäst (är du tveksam på vilken så är det bara höra av sig så kan vi diskutera det tillsammans!). Temadagarna är tänkta att passa de flesta, jag önskar dock att du är minst 12 år (även vuxna är välkomna), och har viss häst- och ridvana sedan tidigare. Du behöver även ha viss koll på de 7 lekarna. Har du inte det än finns  möjligheten att gå på temadagen "De 7 lekarna - hur och varför?" därefter kommer du förhoppningsvis ha tillräcklig koll för att kunna tillgodogöra dig träningen på resterande temadagar.

De första två temadagarna (OBS, välj en av dem!)

  • 5 jan: De 7 lekarna - hur och varför?
  • 6 jan: De 7 lekarna - förbättra & förfina
Resterande temadagar: (Välj så många du vill)
  • 20 jan: Fluidity
  • 3 feb: Horsenality!
  • 17 feb: Fokus, känsla, timing och balans
Mer info om temadagarna finns under fliken Kurser!

Prislista vt 2018:

 
För regelbunda grupplektioner (3-4 elever) i naturlig ridning och hästhantering gäller följande priser:

90 minuterslektioner:  180kr/gång
120 minuterslektioner: 195kr/gång
Obs! Dessa priser gäller endast om du betalar för hel termin, dvs. terminsavgift, annars gäller priserna nedan.

 

För enstaka lektioner gäller följande priser:
Privatlektion:
400 kr/timma
300 kr/45 min
Grupplektion med 2 deltagare:
300 kr/person och timma
200 kr/person och 45 min
Grupplektion med 3-4 deltagare: 200 kr/person och timma

Temadagar:
1 temadag: 600 kr/person
2 temadagar: 1000kr/person
3 temadagar: 1450kr/person
4 temadagar: 1800kr/person
Deltagare utan häst: 200kr/person och tillfälle!

Om du har egen häst och vill ha lektioner av mig kan du antingen komma hit med din häst eller så kommer jag till dig mot reseersättning på 25 kr/mil.

 

Kontakta Frida för mer info eller anmälan!
076-134 17 31
frida@edsjogard.se