Ridskola!

En lite speciell ridskola med Naturlig ridning och hästhantering som grund.

ht-2019
Lektioner i Naturlig Ridning och Hästhantering med fokus på personlig utveckling!

Höstterminen 2018 startar v. 35

Lektions-schemat för i år ser ut ungefär som i tidigare. Jag kommer fortsätta att ha ridskola 3 dagar/vecka + vissa helger för att ha tid att åka ut och undervisa hos andra övriga dagar. Det är fortsatt måndagar, onsdagar och fredagar som gäller för ridskolan samt lördagar för vuxengruppen och söndagar för träningsgruppen. Är du nyfiken på riding och NH träning finns det kanske någon plats kvar till dig!

Grupper i höst:

Grupper och tider är under planering just nu. Mer detaljer med tider och schema kommer ut så fort det är klart! Här nedan följer en beskrivning av de olika typerna av grupper jag kommer undervisa i höst!

Eftermiddagsgrupper
På måndagar, onsdagar och fredagar har vi eftermiddagsgrupper för barn i åldrarna ca 8-12 år. Här får man lära sig grunderna i naturlig ridning och hästhantering! Eleverna får lära sig att rida och leka med hästar på ett säkert, naturligt och roligt sätt för såväl häst som ryttare. Lektionerna är 90 minuter långa och terminen innehåller 8 eller 13 lektioner beroende på grupp.
Pris: 1500kr (8 lektioner) eller 2400kr (13 lektioner)

Kvällsgrupper
För den som ridit här lite längre och blivit lite äldre finns det kvällsgrupper. I dessa grupper höjer vi nivån lite och tränar på att leka med och rida lite yngre eller mer utmanande hästar. Eleverna får träna på att bli ännu mjukare och mer följsamma i sin sits och träna upp sin kroppsmedvetenhet och sitt fokus. Lektionerna är 90 minuter långa men möjligheten att stanna kvar ungefär en extra kvart och hjälpa till med kvällsfodring/insläpp finns (obs, helt frivilligt!). Terminen omfattar 13 lektioner.
Pris: 2400kr

Vuxengrupp lördagar 10-12
Vid några tillfällen under hösten kommer det finnas möjlighet för dig som är vuxen att rida grupplektion på lördagar här hos mig. Det blir den 1/9, 15/9, 13/10, 17/11 och 8/12 kl 10-12. Du bör kunna rida självständigt i alla gångarter för att passa in i den här gruppen, utöver det individanpassas träningen så att alla kan utvecklas från sin egen nivå! Terminen omfattar 5 lektioner som är 120 minuter långa.
Pris: 1000kr

Träningsgrupp söndagar 16-19
Vid några tillfällen i höst kommer jag erbjuda lite längre temalektioner för de elever som ridit här längst och kommit riktigt långt i sin utveckling inom naturlig ridning och hästhantering. Dessa lektioner passar extra bra för dig som har egen häst eller sköthäst här. Nivån kommer vara högre och självständig träning mellan lektionerna är önskvärt. För den här gruppen blir det 5 lektioner i höst som är 3 timmar långa. lektionerna blir 26/8, 16/9, 7/10, 18/11 och 9/12 kl 16-19.
Pris: 1400kr

Om du missar någon lektion

Missar du en lektion finns det tyvärr inte möjlighet att rida igen den i annan grupp. Om du däremot missar ett flertal lektioner pga sjukdom eller andra olyckliga omstädigheter kommer det kompenseras med tex en privatlektion. Det är ju dock så att priset för schemalagda lektioner är ganska mycket lägre än priset för enstaka grupplektioner (särskilt med tanke på att de schemalagda lektionern är minst 90 min), du har därför rent ekonomiskt "råd" att missa ganska många lektioner/termin innan du förlorar på att betala terminsavgift.

Privatlektioner/enstaka lektioner

Om du/ni inte kan eller vill rida regelbundet, eller om du/ni vill träna någon gång/månad med er egen eller någon av mina hästar går det boka in enstaka lektioner i naturlig ridning och hästhantering. Mer info finns under filken lektioner

Prislista ht 2019:

 
För regelbunda grupplektioner i naturlig ridning och hästhantering gäller följande terminspriser:


Eftermiddagsgrupper (90 min):
1500kr (8 lektioner)
2400kr (13 lektioner)

Kvällsgrupper (90 min*):
2400kr (13 lektioner)
*möjligheten att stanna kvar ca 15 minuter efter lektionen för att hjälpa till med kvällsfodring mm finns och är frivillig!

Vuxengrupp (120 min):
1000kr (5 lektioner)

Träningsgrupp (180 min):
2400kr (5 lektioner)
 

För enstaka lektioner gäller följande priser:

Privatlektion:
400 kr/timma
300 kr/45 min

Grupplektion med 2 deltagare:
300 kr/person och timma
200 kr/person och 45 min

Grupplektion med 3-4 deltagare: 200 kr/person och timma

Om du har egen häst och vill ha lektioner av mig kan du antingen komma hit med din häst eller så kommer jag till dig mot reseersättning på 25 kr/mil.

Kontakta Frida för mer info eller anmälan!
076-134 17 31
frida@edsjogard.se