Temadagar i januari och februari 2018

För den som kanske inte orkar vänta ända till vecka 8 för att få rida och leka med hästar igen, eller för dig med egen häst som vill passa på att träna för mig några dagar i vintern kommer jag ordna några temadagar här på gården. En temadag blir en heldag med undervisning, både teoretisk och praktisk som följer ett givet tema. Varje temadag startar kl 10 och slutar ca kl 17. Lunch och fika ingår! Du kan välja att anmäla dig till en eller flera temadagar, priset/gång blir lägre om du väljer att anmäla dig till, och betala för, flera temadagar på en gång (se prislistan uppe till höger).

Du kommer att ha möjlighet att anmäla dig till 4 temadagar. Det finns 5, men de första två har i stort sett samma tema, här är tanken att du väljer en av dem, den som passar dig bäst (är du tveksam på vilken så är det bara höra av sig så kan vi diskutera det tillsammans!). Temadagarna är tänkta att passa de flesta, jag önskar dock att du är minst 12 år (även vuxna är välkomna), och har viss häst och ridvana sedan tidigare. Du behöver även ha viss koll på de 7 lekarna. Har du inte det än finns  möjligheten att gå på temadagen "De 7 lekarna - hur och varför?" därefter kommer du ha tillräcklig koll på läget för att kunna tillgodogöra dig undervisningen under resterande temadagar.

De första två temadagarna (OBS, välj en av dem!)

 • 5 jan: De 7 lekarna - hur och varför?
  Detta är en temadag för dig som är nyfiken på- och vill lära dig mer om de sju lekarna. Du behöver inte ha några förkunskaper, bara viljan att lära dig. Den här temadagen passar även dig som har ridit här ett tag men känner att du inte har full koll på lekarna än. Vi kommer gå igenom lekarna teoretiskt, göra simuleringar och leka med hästarna!
 • 6 jan: De 7 lekarna - förbättra & förfina
  Den här temadagen passar dig som kan lekarna väl men behöver ideer och insipration till hur du ska använda dem. Här pratar vi om hur vi kan förbättra och förfina varje lek samt hur vi verkligen gör det till en lustfylld lek för både oss och hästarna! Förkunskaper: Du bör kunna alla lekarna på nivå 1-2.


Resterande temadagar: (Välj så många du vill)

 • 20 jan: Fluidity
  Fluidity brukar jag översätta till följsamhet i ridningen. Den gyllene fludidity-regeln är: Allt du vill att hästen ska göra i sin kropp behöver du göra i din. På den här temadagen försöker vi lära oss om detta, både teoretiskt och praktiskt.
 • 3 feb: Horsenality!
  En temadag när vi diskuterar hästens personlighet, tittar på olika exempel och pratar om hur vi bäst kan bemöta just den här hästen som individ! Teori, simuleringar och lek från marken.
 • 17 feb: Fokus, känsla, timing och balans
  På den här temadagen ska vi prata om och träna på en av de klurigaste delarna inom ridnignen: vårt fokus. Det finns så otroligt mycket kraft i fokus! Fokus ger oss känsla. Fokus och känsla ger oss timing. Fokus, känsla och timing ger oss balans... Vi försöker definiera vart du är just nu och vilka delar du behöver träna på för att komma vidare därifrån!
Tycker du att detta låter spännande så tveka inte att höra av dig för mer info och anmälan!
OBS! Begränsat antal platser! Det finns några hästar att låna här för den som behöver men det går minst lika bra att ta med sig sin egen häst!

Prislista temadagar vt 2018:

Deltagare med häst:
1 temadag: 600 kr/person
2 temadagar: 1000kr/person
3 temadagar: 1450kr/person
4 temadagar: 1800kr/person

Deltagare utan häst:
200kr/person och tillfälle


Kontakta Frida för mer info och anmälan!
076-134 17 31
frida@edsjogard.se